Tolix-stolarna är en klassiker som håller

Skrevet af d. 12 februar 2015 under Nytt på lager
0 kommentarer

Zederkof Tolix stolar

Tolix har varit ett välkänt och respekterat märke sedan 1930-talet när de först kom fram på marknaden.
Kännetecknet för de klassiska A-stolarna har varit deras dokumenterat starka stabilitet, i en häpnadsväckande kombination med att vara lätta i vikten men samtidigt vara till en bra och god pris.

Hjärnan bakom det hela var fransmannen Xavier Pauchard (1880-1948) som var en riktig pionjär med att arbeta med galvanisering av tillverkning av möbler. Det var strax efter första världskriget som Pauchard ledde utvecklingen och tillverkningen av galvaniserad stålprodukter till hushållsbruk.
1927 registrerade han varumärket TOLIX och valde att fokusera verksamheten på produktion av stolar och metallmöbler. Fokus låg på rostskyddade, robusta stolar som skulle vara stapelbara och lätta att transportera och förvara, och fick snabbt fäste i marknaden bland kontor, fabriker och sjukhus samt också inom utomhusmiljöer som café och i offentliga parker. Det skapades också en serie med möbler till barnen, kallade “La Mouette”.
Vid slutet av 50-talet producerade Pauchard, tillsammans med hans son Jean, årligen omkring 60 000 stolar. Företaget behölls inom familjen fram till år 2004.

TOLIX RENÄSSANS
Vi kan tacka Chantal Andriot för att Tolix har fått en nytändning. Det var tack vare hennes passion och lojalitet mot Tolix, som gjorde att Tolix blev ett aktuellt märke igen.
Som ensam kvinna i en mansdominerad värld kunde hon tillföra en annorlunda vitalitet och synsätt, och fokusera på fördelarna med kombinationen av kvalitet och innovation till utvecklingen av modellerna.

För att utveckla Tolix design har Chantal Andriot valt att låta designer Jean-Francois Dingijan et Eloi Chafai designa och utveckla de nya Tolix-stolarna.
Deras design utvecklar och utmanar fabrikerna och använder sig av modern teknologi för att skapa nya modeller som använder sig av det klassiska know-how men som samtidigt blickar in i framtidens behov och mode trender.

Du hittar hela vårt urval av olika Tolix-modeller online här.

Ga til toppen Ga til toppen

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *